• Grete Sutrop

Kolm kleidikest ja kleit ja vanemaksolemineAlustasin kunagi aastaid tagasi (2014. aasta septembris, ma vaatan) blogiga kolmkleidikest.blogspot.com, et vanemaksolemises ja edasi liikudes mõtteid jagada ja iseendale ka kirja panna, mis mõtted ja tunded ja suunad ajakohased olid.


Siiani ikka loen ja nii suur rõõm on. Ma olen supertänulik, et ma sellega alustasin ja et ma seda ikkagi mingis osas vahepeal edasi viinud olen või noh, natukenegi kirjutanud vahepeal. Kusjuures ma ikka ja jälle soovitan, et pange ise ka kirja oma toimetusi ja tegemisi - ei pea üldse avalikult ja blogisse, võib ka arvutisse wordi-faili või hoopis ilusasse kaustikusse, et tulevased põlved ja Sinu vanad põlved saaksid pärast mõnusalt kuskil kamina ees lugeda ja meenutada ja heietada. Nii mõnus ju.


Aga kuna ma otsustasin, et ma tahaks, et minu tegemised oleksid kõik ühes kohas, teen siia blogisse ühe kategooria, mille nimeks panen teadlik vanemlus ja kleidikesed ja midagi. Noh, et oleks ikkagi siin ka selline kategooria, kus see kleidikestevaib edasi elaks ja minu vanemasolemise aina uued väljakutsed (sest varsti on mul ju teismelised ja ega ma ju ei saa nendest niimoodi avalikult kirjutada ka. Pean kuidagi seda jooksvalt ja üldisemalt käsitlema) kajastatud saaksid.


Seega, teadlik vanemlus on minu jaoks selline vanemaksolemise viis, mille puhul kõik jäävad iseendaks ja lasevad teistel sama teha. Ja samas tuleks kuidagi üksteist toetada ja aidata ja iseenda tegemiste eest vastutust ka võtta. Ja piire seada. Ja eeskuju tuleks olla ja läbi armastuse tuleks elada. No ühesõnaga, kõige sellega arvestamine ja selle rakendamine päriselus ja vanemaksolemises ongi minu jaoks teadlik vanemlus ja selles kategoorias see kõik teemaks tulebki.

0 comments