• Grete Sutrop

Jalutamispäevik. Eriti elev esmaspäev.

Ahh, mida päeva! Päris selline hea ilmalevastav meeleoludepidu on olnud siin viimasel ajal! Igatahes, kui eile protsessisin nii ja naa, siis täna on hoopis teine vaib! Eile käisin jalutamise asemel mere ääres rattaga sõitmas ja ehkki me olime kolmekesi, siis kõik sõitsid ikka oma mõtetes ja sain kuidagi nii hästi meretuulele igast asju anda. Kodu koristasin ka eile ära ja see aitab alati kuidagi asjadeselginemisele kaasa. Ja nüüd kuulan päev läbi oma väelaulude listi (Spotifys täitsa avalik, kui tahad ka) ja laulan ja naudin esmaspäeva elevust!


Pildil Grete kaks aastat tagasi. Aga ma olen ikka selline! (Foto: Krista Kõiv)


Vaatasin mingit sellist dokki eile, kus Zac Effron oli Islandil (Down to Earth with Zac Effron). Ja see oli nii tore! Esiteks, kuna mul juba lapsest peale on soov sinna minna ja ma isegi ei tea miks, sest lapsena teadsin ma Islandist veel vähem kui praegu. Ja teiseks, see oli nii mõnusalt vabas õhkkonnas ja muhedate meestega salvestatud. Mõtlesin, et ei viitsi ilmselt lõpuni vaadata, aga ikka ei saanud pidama! Ja noh, nad küpsetasid näiteks lihstalt maas liiva all leiba, sest vulkaani lähistel on maa nii tuline, et võidki seal vee sees mune keeta, näiteks. Ja lisaks siis saime kuulda, kuidas seal eriti rohelist energiat toodetakse sellest kuumusest ja milliseid lahedaid toite tehakse. Igatahes ma nii tahaks minna!


Täna läksid lapsed kooli (jah, meie kool algab nädal varem, selle võrra on vaheajad pikemad ja lapsed on juba mõnusalt kohanenud, kui esimene september saabub) ja mina olen eriti asjalikul lainel ja ideid viskub uksest-aknast. Nii hea vaib! Mingid asjad loksuvad siin ise paika ja ma ei peagi midagi muud tegema kui rõõmustama! Noh ja siis neid asju tegema, mis vajavad ikkagi minu sisendit ka.


Üldiselt, mulle tundub, et ma olen selle jalutamispäevikuga kõik nii käima lükanud, et nüüd isegi ilma jalutamata kogu aeg mingi protsess ja paikaloksumine käib. Taipamised voorivad siin ringi ja kõik on kuidagi yang. Nii lahee!


0 comments