• Grete Sutrop

23/30 Jäärohimine ja tänuväärsed youtubeisaated

Täna tundsin hoolimata jahedast ilmast, et ma pean õues olema. Kuidagi kohe raske oli toas olla ja hirmsasti kiskus õue. Ja niimoodi ma haarasin kaasa "Õpime koos" podcasti episoodi seksuaalkasvatusest ja läksin rohima (õnneks siin seda rohimispõldu ikka jätkub). Ja siis ma rohisin kuni mul lihtsalt hakkasid sõrmed külmetama! Täitsa lõpp! Ja mul olid ju aiakindad käes! Igatahes pidin tõdema, et kevad ei tähenda igapäevaselt vähemalt 15 soojakraadi.


Jalumata ma täna ei läinud, pigem olen siin erinevaid huvitavate inimestega saateid vaadanud Youtubeist ja tänanud Youtubei, et ta olemas on ja nii lihtsasti igast asju vaadata lubab. Vaatamist alustasin Anu Saagimi saatest "Hommikusöök staariga", kus oli eelmisel suvel külas Lea Dali Lion, mida ma polnudki vaadanud. Või noh, õigemini oli Anu Saagim Leal külas. Nii armas ja ehe ja kõnetav vaatamine oli. Minu meelest olid nad nii lahedalt erinevad ja see kontrast andis veel lisanüansi juurde Lea sundimatule olemusele ja tarkustele. Sealt edasi viis Youtube mind "Puuduta mind" saadeteni, mida ma polegi vist mitte kunagi vaadanud. Tõeline triit, kui tahaks põnevaid vaateid ja teooriaid ja kogemusi kuulda ja kohati üllatuda, pidevalt imestuda ja vahel ka samastuda. Ja märgin siinkohal ära, et mind huvitab kõik! Ka teadussaated! Mind huvitab ja rõõmustab see kui palju erinevaid vaatenurki maailmas on! See on võimas ja põnev ja vahel on tunne, et tahaks kõike teada ja nii raske on valida, mida lähemalt uurida, vaadata, jagada. Elupõlise õpilase väljakutsed.


Ülikooliga on ka nii, et ma tunnen nagu oleks just keskkooli lõpetanud ja nüüd on kogu maailm valla. Ainult et nüüd ma juba tunnen end piisavalt ja mõistan natuke rohkem oma tugevusi. Mis ei tähenda, et ma poleks endiselt oma suurte roosade prillidega ja ei näeks potentsiaali kõikides erialades. Okei, mitte kõikides. Aga ka kõige jaburamate erialade puhul tekib tunne, et - aga miks mitte! Väljakutsed mulle meeldivad ju! Noh, ma jään siiski lootma oma mõningasele elukogemusele iseendaga, mis juhatab mind siiski ahvatlustest selle parima suunani. (pluss, aega on veel neid imelikke asju ka ju õppida edaspidi :D)


Suhkru- ja gluteenivabadusega on peaaegu hästi - tellisime täna aasia toitu ja kala oli kahjuks taignas. Aga ma eemaldasin seda nii kuis jaksasin. Lisaks oli kaste kahtlaselt magus. Aga ma tuginesin taas soolase toidu teooriale - selle puhul vähemalt soolases toidus sisalduv kogemata-suhkur ei lähe arvesse.


Head ööd. Ma suutsin tänase postituse taas öösse jätta.Pildil mina ja loomakaardid. Esoteerika ilmestamiseks. Foto: Õde Britt

0 comments