• Grete Sutrop

16/30 Saaremaa ja armsad saareinimesed

Updated: Apr 17

Täna hommikul ei viitsinud ma end voodist välja ajada (osalt seetõttu, et ma nägin öö läbi segaseid unenägusid, püüdsin läbi une tuleviku osas õigeid otsuseid teha ja aitasin voodist välja kukkunud lapsi tagasi), hoolimata sellest, et ma nägin kardina vahelt päikest ja olen Saaremaal, kus oleks eriti mõnus hommikujalutust teha. Aga ma mõtlesin, et tegelt võin ma endale vedelemist ka vahepeal lubada. Ja siis ma lubasin.


Päeval sõitsime Pajuväravale külla ja seal oli ülimõnus ja hoitud olla nagu alati - saime arutletud, mõtiskletud, unistatud, koos aega maha võetud, siis sain natuke abikätt laenata ja mõnusalt Pajuväravavaibi sisse hingata. Lapsed vannitasid parte, toitsid loomi ja noh, ei kurtnud. Üldse. Sest seelises pärisinimestega päriskohas on kõik päris. Ja kellel selle üle kurta oleks.


Õhtul jalutasime siinse mere äärde, sain oma sammud kogutud, kiigutud ja mõni sai kummiku ka märjaks. uskumatud õhtuvärvid olid! Homme sätiks end ehk kohe päikeseloojanguks. Üldiselt tundus mulle klmapäeval, et meil on siin terve maa ja ilm aega olla, aga nüüd ongi jäänud üks täispikk päev veel. Ma mõtlen, ma ikka olen selline saareneid. Õnneks elame poolsaarel, nii et seni kuni ma ei saa olla saareneid, saan olla poolsaareneid!


0 comments